Tuesday, February 5, 2013

Rumah Kami-bahagian 2

Salam Readers



Sebenarnya dah lama nak cerita pasal rumah kami.
tapi segan kat kawan-kawan semua sebab macam terlebih eksaited pulak.

Rumah sewa jee, belum mampu lagi nak membeli rumah sendiri.
nanti lah bila saya dah confirm kerja dekat mana baru lah teruskan next chapter.

En.tunang dah lama duduk rumah nie, dekat setahun jugak.
sekarang housemate dah pindah keluar.en.tunang dalam proses renovate sikit-sikit.

Warna cat pun en.tunang dah pilih.
Langsir rumah kami dah beli.haha, gigih pergi nagoya pergi beli langsir rumah kami nanti.
langsir pintu bilik dah beli jugak, kebetulan masa pergi ikea berkenan terus jee beli.

alhamdulilah perabot asas dalam rumah pon kami dah beli.
selepas survey banyak kali. rupa-rupanya en.tunang dah pergi survey banyak tempat.
set bilik tidur, sofa, rak tv, set meja makan, karpet.
saya rasa happy sangat. sebenarnya dah banyak kali saya bagitau en.tunang.
its ok if we start our new life as husband and wife from zero.
means takde sofa, or ape-ape perabot..
tapi saya rasa sangat bersyukur sebab diberikan teman seperti en.tunang.
sedaya upaya  sediakan keperluan untuk rumah kami nanti.

perihal mesin basuh dan peti ais pulak.
sebelum ini ada discuss tapi tak tau pulak yang en.tunang nak buat surprise.
kalau en.tunang tak terlepas cakap pasal dia dah cuci langsir rumah.
mesti saya pon tak tau.hahaha..

alhamdulilah. rasanya almost complete rumah kami :)
terima kasih en.tunang.
terima kasih sebab nak kawen dengan saya..

15 comments:

  1. hehehe. comeL je. all the best dear..

    xpe.. beLi umah xLeh rushing2. cam Sya, da beLi umah tetibe rs cm "eh..rs cm suke umah cmni La.."

    xde LA nyesaL beLi umah awaL. tp kLW plan betoL2, survey etc. mesti Lg puas ati

    BTW, all the best~

    ReplyDelete
    Replies
    1. SYA: thanks dear :)
      nanti kalau saya dah duk sana jemput dtg umah tau,hehe

      Delete
  2. wewitttt rumah dah ada okey la tu...
    tak kesahlah umah sewa pon as long as dapat duk berdua dengan yang tersayang auwww
    pelan2 kayuh okey!!! insyaallah nanti adala rezeki lepas kawen tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WE: haha,baru lah romantik duduk berdua.
      amin insyaallah :)

      Delete
  3. wah bestnya. wlpn umah sewa tp best lah dah preps utk move in umah baru after majlis. wee.. sonok sonok sonok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sara: hehe.yup eksaited jee rasa :)

      Delete
    2. Ayeen x ade umah sewa lagi.. dlm proses mencari tp semua x berkenan di hati, ada yg mahal sgt lari bajet...ada yg murah boleh tahan tp bile tgk umah macam reban ayam..hahhhahha.. KL ssh nak jumpa rumah yg murah.. stakat rumah flat atau apartment pun dah rm800-1000..tension..huuuu

      Delete
    3. Ayeen: wah mahalnye. nasib baik en tunang dapat rumah sewa dia yang sekarang nie, kalau tak memang susah lah nak cari. itu pon monthly 600..jangan tension..insyaallah nanti ayeen mesti jumpa :)

      Delete
  4. weeee wahh lega dh ada basic yg perlu dlm umah sewaa..hee..fika start from zero..bru masok jer en tunang,so after kaweng bru beli skit2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fyka: dear,its okey if ada rezeki lebih nanti beli lah :) insyaallah ada rezeki nanti :)

      Delete
  5. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. These Merry Christmas 2016 quotes and images are best in their league because they are unique among all and above that they new year wonderful wishes x-mas 2016 wallpaper funny christmas background x-mas 2016 wallpaper will certainly make your friends and beloved ones feel special and make them believe that they play a particular role in your lives.

    ReplyDelete
  7. January 2017 Calendar with Holidays You can take the things available here and wish someone by understanding the individual of your circle. You can wish anyone that are connected to you from any of the department of society.

    ReplyDelete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.