Inai

Salam Readers

 Berinai
Majlis berinai ada dua jenis.
 Berinai kecil, berinai kecil selalunya dihadiri oleh saudara mara rapat sebelah perempuan,
majlis nie diadakan sehari sebelum majlis nikah.
Berinai besar pula selalunya akan dibuat selepas majlis nikah 
tujuannya untuk meraikan keluarga pengantin lelaki dan berkenalan dengan keluarga baru
 
 Sumber informasi 

mula-mula memang rasa excited nak pakai inai.
sekali seumur hidup nie.
tapi bila tengok design inai yang sarat sangat
fikir dua tiga kali.
heee..heee..

okey,lupakan.saya memang kena pakai inai.
nanti ada pulak yang masam muka sebab saya tak nak pakai inai.

setelah membuat kajian dengan pak cik google.
saya nak pakai inai dekat jari dan lukis yang simple-simple jee.
saya nak macam ini.

tapi.
saya berkenan jugak pada inai ini.
simple.
at least tangan i masih lagi rupa tangan i,huhu
tapi kali kedua.
tengok design scha alyahya.
lagi simple.
saya suka


dua-dua gambar kat atas nie.
masa wedding irma hasmie.
simple jugak kan.

pening kepala saya nak buat pilihan design nie.
sape vote untuk inai macam scha?
sila angkat tangan..hehe
tunggu hari kejadian lah.
tengok hasilnya.
inai dah booked dengan kedai india dekat-dekat rumah.
huhuhu
:)


Comments

  1. suka inai irma.totally simple...n nice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik jelita: yup simple kan, sedap mata memandang :)

      Delete
  2. vote inai cam irma

    *itu hari kenkonon nak buat camtu jugak..
    tp xm'jadi org tu buat.. sedeyh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diyana: alala..kesiannya.
      hopefully indian nie tau nak wat corak macam tu :)

      Delete
  3. ayong pn pening pasal inai ni...kejap nak lukis, kejap xnak...so tgu jela smpai masa nnt...ikt gerak hati...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayong: mungkin kah ini sebab emosi b2b yang tak berapa nak stabil? hehe

      Delete
  4. cantik juga inai scha tu...irma punya yg kat tapak tu pun cantik....

    ReplyDelete
  5. Mira same ngn ayong kjap nk kejap xnak. Xnak bike pikir mahal gilaa cas inai sahaje. Sob sob. Bella survey kt kdai2 india tu dorang cas bpe rm ek?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts