Monday, February 18, 2013

Kisah sedih dipagi sabtu

Salam Readers

Betul ke cerita nie sedih?
yee betul.
sedih sampai telefon en.tunang sambil menangis.
nak gam reben pun antara nampak dengan tak nampak jee.

Pagi sabtu yang lepas dengan badan tak berapa nak sihat.
gigih jugak nak siapkan decoration souvenier wedding.
masa tengah buat tu.
pak imam merangkap tok kadi untuk nikah nanti datang rumah.
terkejut lah.tok kadi nie nak interview lagi ke ape.

tok kadi bagitau yang dia nak mintak maaf.
sebab tarikh yang saya nak nikah tu dah fully booked.
dia mengaku salah dia sebab tak tengok jadual.
masa ayah confirmkan date untuk nikah dan pukul berapa,
tok kadi tu cakap ok takde masalah siap ajak ayah berborak-borak lagi.

Sepatutnya saya nikah jumaat malam lepas isyak.
tapi dia bagi option.
either saya nikah khamis malam jumaat.
atau pagi sabtu.

hati saya dah tak keruan dah nie.
oioi..ini bukan hal main-main.
nanti nak setting baju.makeup.OP lagi.pening tiba-tiba.
memang lah boleh nak awalkan tapi belah en.tunang nanti 
takde sapa nak wakilkan.kesian dia
kalau nikah sabtu pagi,kesian ibu nak buat malam berinai tak dapat.
saya nie dah menangis dalam hati tau.

petang tu ayah pergi discuss dengan tok kadi.
ayah berkeras nak nikah malam tu jugak.
alhamdulilah tok kadi tu janji nak nikahkan orang yang sebelum saya awal sikit.
dapatlah nikah malam 22-03-13 as we plan.
baru lah lega hati saya.hati en.tunang.hati ibu.hati ayah.

harap-harap lepas nie dipermudahkan segala urusan.
harapkan yang baik-baik untuk semua pihak.

sedih tak cerita pagi sabtu saya?
tapi biarlah.
tok kadi jangan ulang dekat orang lain lagi perkara macam nie tau.
boleh jadi Bridezilla nanti
:p

24 comments:

  1. iskh iskh iskhhhh.... pandai tok kadi ni nak bergurau kasar dengan awak kan. huehuehueee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana: memang kasar tau.agak terguris jugak lah bila dengar :D

      Delete
  2. huhuhu...samalah kita dear...cuma kes cik mah...tok sedara suami tu nk alih2 kan n tukar2 masa nikah kami...adoi..angin jadinya...last2 nasib semua okay...

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan mah: glup..oo..u pon jadi jugak dear? alhamdulilah dah selamat majlis puan mah kan :)
      nervous bercampur panik tau..
      nasib baik boleh settle..

      Delete
  3. sedih nya kalau jadi camni..
    hai la...

    semoga semuanya selamat seperti yang dirancang ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisa: amin.insyaallah..saya tak nak apa2 surprise lagi utk wedding nie..heart attack nanti :D

      Delete
  4. harap2 tok kadi utk mjlis fyqa nti matanya berfungsi betul2 n tgk elok2 dkt jadual tuh.. kita ni dh lah sibuk nk study klu buat cmtu habis bku kte koyak2 kn nti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. feyqa: saya pon tak nak perkara yang sama jadi kat orang lain tau :)

      Delete
  5. adoiiii.. kalau cik ayeen boleh kene heart attack!!! hehehehe.. harap2 majlis kamu n majlis ayeen nanti bejalan lancar..aminnnnnnnnnnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayeen: insyaallah..amin doakan yang terbaik untuk majlis b2b semua :)

      Delete
  6. sedih sgtt. & agak stress jugak. insyaAllah, mudah2an semuanya berjalan lancar. nasib baik sgt tok kadi boleh consider. think +ve k. hari nikah ni hari besar utk kan. nk jadi yg halal utk tunang. doa byk2 k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wan afzan: yup dear.kte doakan yang baik-baik & keep +ve

      Delete
  7. aigo... sara lom booking tok kadi. adeh mak risau. pening pening pening... *bridezilla mode turn ON*

    ReplyDelete
    Replies
    1. sara: off dulu mode bridezilla tuuu..insyaallah nanti confirm betul2 dgn tok kadi :)

      Delete
  8. seriusly...klu kena kt kita pn jd sedih dear..dh plan dh,set ngan semua kan..pk family kedua2 blah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fyka: yee lah.bukan salah sape2 kan.hopefully tok kadi tu kalau dah tak larat.sila retired.hehe

      Delete
  9. kalo xdpt buat ikot kita plan, mmg naya la sbb banyak berkait dgn org lain...mana x bridezilla, dh pening, tmbh pening lg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ecah Ecot: heee..betul-betul silap-silap bole migrain :)

      Delete
  10. ohhoo...mmg pagi sabtu yg sedih. ini sgt tidak cool. bahaya2..kita dh setup macam2 kan..susah kalau berubah..haish...x book tok kadi lagi. macam masih terlalu awal.ok.mode risau turn ON..huhu..tp finally dapat jgk awak nikah malam ye..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh Qistina: awak nanti booked kadi tu make sure dia tengok jadual dia betul2 tau :)

      Delete
  11. memang boleh jadi bridezilla sebab macam2 dah setel then, nak start balik.
    alhamdulillah dapat jugak masa asal. semoga dipermudahkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhiera: amin..sabar jee lah anggap semua nie dugaan kan :)

      Delete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.