Thursday, February 7, 2013

kecelaruan

Salam Readers

Kecelaruan sekejap dengan hati dan perasaan sendiri.
bila dah dekat nak kawen nie.macam-macam perasaan ada.

the biggest issue for me right now.
besides  MONEY as always..

selepas berkahwin nanti..akan pindah duduk dengan husband.
I'm looking forward and very excited for that..
tapi sekarang nie belum dapat kerja baru lagi dekat dengan en.tunang.
Mungkin perkara nie akan berterusan sampai selepas kahwin.
for a few months maybe. i hope only for a month..
kalau selepas a month masih belum ada rezeki..
I terpaksa stay here.
meneruskan kerja di opis ini seperti biasa.

Masa baru kerja ada sign agreement that stated kalau one of us nak berenti.
kena bagi notis 3 bulan. cuba bayangkan kalau 3 bulan.
kahwin bulan 3..kalau dapat kerja bulan 4 baru bagi notis untuk resign.
bulan 4,bulan 5, bulan 6.....................................................................
See lama betul..
Bulan 7, bulan 8???

ada ramai lagi weekend husband & wife kan.elok jee..bahagia :)
sebab itulah saya namakan perasaan ini sebagai kecelaruan.
orang lain ok.saya pulak yang susah-susah hati..

Tapi lately, kecelaruan dengan perasaan sendiri.
hati memberontak nak bagi surat resign awal..
dah siap type dah print dan sign lagi.tapi simpan balik dalam folder.
tindakan tu memang sangat tidak bijak laa kan.
dibuatnya tak dapat kerja lepas resign tu..masalah.
sape pulak nak bayar duit kereta dan hutang yang lain kan.

terpaksa menghadap alien-alien yang selalu buat perangai pelik dalam opis nie.
diulang bukan satu tapi ada beberapa..hahaha.
mungkin tekanan nie hanya sekejap sebab ada problem dekat opis..
tapi saya tahu saya boleh survive works with those aliens.
dah dekat 6 bulan saya survive alone in this office.

I know i can bear with them.
I just do my own works.
If i had a better chance.
definitely i'm leaving.
with no regrets and not a piece of sweet memories.
except a very good boss :)

the best way is to pray to Allah.
jadi insan yang lebih baik.

5 comments:

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.