Kaki & kasut

Salam Readers



Apa perasaan anda bila dah dapat kasut yang berkenan di hati, warna yang mengamit memori,hehe
tapi tiba-tiba bila dah try tak boleh fit well dekat kaki..
sangat kecewa kan..
saya pon kecewa tau..

normal kah kaki ini?
bila sebelah size 7 dan sebelah lagi size 6 setengah

terpaksa lah lupakan kasut yang cute tadi 
Demi keselesaan kaki kan..
terpaksa lupakan jenama kasut yang sangat best tadi
demi keselesaan kaki..

Tips beli kasut :
DO's
Beli di siang hari terutamanya waktu petang
motif: waktu yang sesuai sebab masa nie 
kaki kita akan berada di saiz yang sebenar. 

Pakai kedua-dua belah kasut tadi, berdiri tegak dan pusing-pusing dekat kedai tadi
motif: sebab nak pastikan kasut nie betul-betul selesa dengan kaki kita

Pastikan saiz kasut dengan saiz kaki sepadan
motif: kalau terlalu sempit atau longgar nanti susah lah
sebelah dah okey,tibe-tibe bila berjalan tercabut pulak sebelah lagi..
haha ini pengalaman sendiri yee, kasut yang cantik tapi saiz lak problem


DONT's

Jangan beli waktu pagi sebab kaki belum pengembang dengan ukuran yang maksimum

jangan try sebelah kaki jeee lepas tu sambil duduk..mana tau kaki korang macam kaki saya,
nanti sebelah ok,sebelah lagi tak ok..rugi tau

boleh ke beli kasut based on saiz jee? tapi kita tak try? huhu maybe ade orang boleh

jangan beli kasut yang ketat..tapi saya selalu dengar orang kedai kasut tu cakap, nanti kasut boleh mengembang,so lebih baik ambil saiz yang ketat sikit..tapi sebenarnya kita kena ambil saiz yang betul-betul sesuai & selesa dengan kaki tau

Comments

  1. tips yg berguna...cik mah baru je bli kasut untuk respsi smlm...btul2...kn try btul2..kaki cik mah pun lain2 saiz sebelah..hahahha

    ReplyDelete
  2. hehehe WE rasanya normal kot kaki lain2 size kan hehe sbb WE pon kdg2 konpius tau masa beli kasut :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. WE: hehe, normalkan,lagi satu ikut jenama jugak..bukan bermaksud jenama mahal atau apa, ada jenama yang bentuk kasut tak sama..tu yang wat kita konpius

      Delete
  3. actually, badan kita mmg sblh besar sblh kecil... ada beza sikit2.. dua2 xkan sama..
    cthnya :- kaki, tgn, jari tgn... mmg mcm tu...
    sbb ada belah yg kerja lebih, lebih b'otot... sblh lg pulak jarang guna, ternak lemak.. hahaha xde lah~
    tp cmtu laa lebih kurang

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo..ok ok gud info..haha yang jarang guna memang lemak lebih sikit :P

      Delete
  4. Alamak...sha beli kasut utk hantaran aritu mcm waktu pg je.Adehh.Nak kena try sarung blkla.Info yg menarik dear.Thanx share. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts