Cuti yang penat!

Salam Readers


Sebenarnya dah lama nak settlekan hal bilik saya.
dah seminggu beli cat tapi tak jugak bergerak-gerak.
alahai, semalam cuti maulidur rasul saya gagahkan jugak cat & kemas bilik.

awal-awal lagi dah start google image bilik tidur yang menawan.haha
nak buat yang lebih-lebih nanti over bujet pulak.
last-last dapat idea nie bila tengok blog hanis zalikha.
gambar bilik masa kakak dia bertunang.

 suka dekorasi nie.
lagi satu sebab ada tingkap dekat kepala katil.

Bilik saya ada dua tingkap.
rasa macam ini pon sesuai.

ini pulak hasil saya mengecat semalam.
my sister & little brother yang tolong mengecat bilik.


tadaaa..hasil nukilan saya.
hahaha.tak tau lah kenapa masa pilih cat tu saya pilih warna hijau nie.
mula-mula nak amik warna cool lime..tapi takde stok.
so saya ambil kod lakeland daripada colorlite.
kenapa pilih colorlite? sebab murah sikit.hehe
kalau banyak duit boleh lah pilih colourland odourless.
hee~ini pon dah buat saya rasa puas hati.
kesan daripada saya kemas bilik & cat semua nie.
inilah yang terjadi di ruang tau rumah saya.
banyaknya barang nak kemas.
rasa macam barang satu rumah.
tapi ini jee dalam bilik saya.
aduhaii..
jalan penyelesaian banyaklah benda & barang saya let go.
tak sanggup nak penuhkan bilik tu lagi.

penat sangat!
satu badan sakit.
haha.tapi tak pe puas hati.
berbaloi cuti kali nie.
lagipun dah tak banyak masa lagi lepas nie kan.

Comments

  1. wahh da start cat bilik. heee best2. kte pon ade tingkap kat kepala katil nak re-arrange balik susun atur dalam bilik. macam tak kene jer sumenye yang ade dalam bilik ni skaranggg hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mira: selamat deko-deko bilik tau..penat tau unless ada ramai orang yang boleh tolong,hehe

      Delete

Post a Comment

Popular Posts