Miscommunication/Misunderstanding??

Salam Readers

Bayaran untuk second deposit untuk official photograper dah settle.
ada balance lagi masa lepas wedding dan masa gambar siap.

Sebelum tue,
sempatlah berlaku benda yang tak sepatutnya dibuat oleh photograper.
saya dan en.tunang pening sekejap.
saya lah yang terlebih pening.
en.tunang pulak macam nak marah jee bila dengar.

maybe sebab misunderstand or miscommunication.
one of them tersalah bagi info pasal pakej yang kami ambil.
mintak kami tambah lagi bayaran sebab nikah hari lain & ada majlis berinai lagi.
saya bagitau masa booking dulu staff dia ada bagitau dieorang akan cover 
semua majlis even masa nikah & malam berinai hari lain-lain.
tiba-tiba mintak tambah bayaran lagi???
apekah..hidden charge ke ape nie.

lagi kena tambah duit lagi if nak material lain untuk album kami.
dulu masa booking takde pon semua nie.
aduhai.

tapi rupanya semua tu salah faham dari pihak mereka jee.
sebab kami booking masa dieorang buat wedding event so boleh lah dapat 
harga lebih murah daripada walk in dekat kedai.
kami tak highlight kan benda nie masa jumpa big boss untuk bayar second deposit.
it just kami tanya macam biasa..untuk confirmkan material, 
nikah hari lain dari hari bersanding, ada malam berinai
dan semua perkara yang katanya ada add on charge tadi.
confirm dari big boss takde ape-ape add on charge untuk benda-benda tadi.
 big boss sangat cool.boleh discuss jee..

kesimpulan yang kami boleh buat.
if ada apa-apa sila discuss dengan big boss.
maybe ada miscommunication & misunderstanding di pihak mereka.

harap-harap semua berjalan dengan lancar nanti.
amin.

Comments

  1. seram..! mesti ar first rs pening + bengang giler.

    tp pape pon da settLe kan.. hopefuLLy they can deliver best pics nnti =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SYA: terkejut sebab kena tambah duit lagi..
      salah faham on their part.
      hopefully everything will be okey :)

      Delete
  2. true...kena bincang elok2 bab2 ni...ble da clear sume baru lapang hati ken? Hope everything going smooth on ur big day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik jelita: yup..jangan takut nak persoalkan.hehe
      insyallah. amin :)

      Delete
  3. OMG! nebess WE baca... kalau WE confirm menggelabah hehe
    so dah settle kan dear... hopefully dorang buat yang terbaek for ur wedding nanti! Mcm WE aritu masa confirm amik OP, WE siap mintak dorang tulis ape yang dorang nak kasi (selain dalam package) dalam resit & WE simpan resit tu sampai ke tua... haha melaupauu kan... so apa2 jadi senang nak refer.. bole tunjuk buku 555 WE kat dorang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. WE: betul, untk hal2 mcm nie memang kita kena jadi cerewet.hehe..so b2b yang lain boleh take note kan pengalaman kita nie, hopefully everything akan berjalan lancar :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts