Makan di BP Bariani Power

Salam Readers

kenapa saya asyik update entri makan?
pukul 12 lebih nak tunggu lunch mula lah fikir nak update pasal makan.

makan!

kali nie nak cerita pasal tempat makan nasi briyani yang paling best sekali.
sedap sampai teringat-ingat tau!
mari kita lihat menu.
nasi briyani yang paling sedap.
saya pilih nasi briyani gam ayam.
eh betul ke nama dia nie.lebih kurang
Daging yang sedap.
gravy dia rasa manis-lemak.
kambing bagi sesiapa yang sukakan 
beriani kambing boleh cuba ini.
Ayam goreng berempah berserta rempah-rempah tu.
sos dia memang sedap. ada rasa halia dan serai.huhu
jelatah timun yang rangup dan dipotong besar-besar.
Acar Buah.nyum nyum.
nampak gemuk-gemuk kan.tapi saya belum cuba ini.
kedai nasi briyani yang paling sedap nie terletak di batu pahat,
tapi bukan dekat depan hospital pantai tu.medan selera.
tapi kedai nie dekat-dekat area hospital lama batu pahat.
kawasan kedai tak sibuk sangat,nak cari parking pon senang.
cuma kalau ada ramai pelanggan awak kenalah tunggu kerusi meja kosong.
kawasan kedai yang bersih.pelayan pon cepat jee sampai.
alahai.teringin pulak nak makan kat sini lagi.
saya pergi makan kat sini sebelum fitting baju kahwin.
memang lah sangat bagus idea tu kan kan.hahahaha
selamat mencuba kawan-kawan.
sila tengok website ini.
Cawangan Batu Pahat:
No.18, Jalan Tukas 2,
Taman Soga, 83000,
Batu Pahat, Johor
Cawangan Melaka:
Lot 33, Tesco Melaka No.1,
Jalan Tun Abdul Razak,
75400, Peringgit, Melaka.

semua gambar diambil daripada website BP Bariani Power,
sebab kami dah selamat makan baru ingat nak ambil gambar.

Comments

  1. alah kenapa jauh sangat huhu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. cha: nanti kalau u datang batu pahat boleh singgah,hehe :)

      Delete
  2. makan... lapaq.. hoho.. :p dulu pernah mkn gak nasi beriyani kat BP tp tatau apa nama.. mmg sedap.. lama sgt dh.. masa zaman bljr.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts