scan 3d/4d our baby

Salam Readers


Plan untuk scan baby 4d memang dah lama..
puas survey klinik yang berdekatan dengan rumah.
klinik dekat putrajaya nie pulak hari ahad tutup.pelik..
nak kata tutup awal tak jugak sebab memang most of them tak buka on sunday.

makanya suami dan isteri pergilah google klinik area sri kembangan.
ada..tapi dah tutup, most of them yang provide 4d scan hari ahad bukak sampai pukul 4.30.
tunggu papa cuci kereta jee dah pukul 3 kan..memang tak sempatlah..

at last kami try cari area puchong utama.
jumpa poliklinik Medi Nur..
tapi untuk scan 4d kena buat appoinment dan hanya doktor boleh tentukan bila..
malam tak boleh buat and only during weekdays jee..kami suami isteri nie dah lah hari-hari
balik kerja sampai kat rumah pukul 8 malam..mana lah nak sempat kan..
poliklinik nie charge rm 100.00 tapi kalau kita nak buat cepat dia akan arrange doktor lain..
tapi kena tambah rm20.00 so jadi rm 120.00 pulak..mahal.

sederet dengan Medi Nur ada klinik sofea..
yaiy..kat sini boleh buat scan 4d walk in sahaja.
tak perlu appoinment & charge rm90.00 dapat cd boleh tengok puas-puas kat rumah.
doktor perempuan pulak tu..

tapi baby sangat pemalu nak tunjuk muka dia dekat mummy & papa.
instead of tunjuk muka dia tunjuk kaki dia pulak..hahaha
dapat lah tahu jantina dia nie kan..dah dua kali kami buat scan baby asyik tunjuk kaki sesy dia.
dapat dengar heart beat baby..laju tapi normal..
papa dia speechless terus bila dengar heart beat baby..
mummy dah biasa sebab dekat klinik kesihatan nurse selalu bagi dengar kan..

doktor cakap maybe dalam 1 or 2 weeks lagi boleh scan untuk tengok muka baby.
masa tu baby dalam kedudukan songsang..so muka tak dapat nak tengok..
doktor cakap sekarang berat baby dah 1.22kg which is normal..
air ketuban semua cukup..baby pon aktif gerak-gerak..

sebab kami tak dapat buat 4d doktor charge rm50.00 sahaja.
balik dengan hati yang gembira & bawak salinan gambar kaki baby.hehehe


































Baby.. we are happy & excited having you in our life baby :)

Comments

Post a Comment

Popular Posts