Isteri yang mengidam

Salam Readers


tak pernah rasa mengidam nak makan sesuatu sampai kalau tak dapat rasa nak menangis.
its not funny tau..saya dah bagi tau en suami saya teringin nak makan rambutan.
sekarang nie bukan musim rambutan kan..so agak susah lah nak cari..kalau ada pon mahal.

malam sebelum tidur dah bagi tau yang isteri teringin nak makan buah rambutan.
pagi dalam perjalanan ke tempat kerja dah bagitau lagi nanti balik kerja nak beli buah rambutan.
masa balik kerja kami dah terlepas satu mobile stall yang jual rambutan tu..
suami cakap tak pe..kat kedai depan ada lagi.
sekali kedai depan yang dah jauh dari mobile stall tadi takde jual rambutan.
nak cari dekat mana lagi..en suami called his friend tanya kat mana ada pasar malam dekat putrajaya nie.
suami pujuk beli benda lain semua isteri tak nak..

tiba-tiba isteri jadi sedih..huhuhu
siap keluar air mata..tapi bagitau en suami takpe kita beli esok jee lah.

sampai rumah en suami siap-siap mandi pastu cakap nak keluar.
balik rumah bawak buah rambutan yang isteri nak..huhuhu



































dapat jugak makan rambutan walaupun masa tu dah pukul 10.30 malam.
rambutan dah kering dan harga yang mahal..rm16.00..
mungkin en suami tak sanggup tengok isteri sedih tak dapat makan rambutan.
kalau dekat kampung boleh petik dekat depan rumah jee tau..
ini kan bandar mana ada..
sobs.sobs. rindu kampung halaman ku.

thanks en suami.
saya sayang awak..

Comments

  1. mahal nya rambutan tu..tp demi baby, xpe la kann.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. demi baby dengan muka mummy yang dah sayu..
      en suami kena redha lah,hihihi

      Delete
  2. Mst padil da cuak2 bila kedai tu takde jual rambutan..haha. Nseb bek dpt..kalau tak nnt baby ngences je.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..pusing-pusing lah pak cik tu cari buah rambutan.
      siap offer nak belikan buah rambutan dalam tin :)

      Delete
  3. Betul sgt... Sara pernah menangis sb x dpt makan sushi... Dh pesan kat adik bnyk kali balik keje beli sushi.. 2 hari sabar lg.. Hari ke-3 menitis airmata.. Hehe..

    ReplyDelete
  4. sy mngandung nk mkn cempedak...smpi sudah x dpt...hehehe.....ksian kan...skrang nk pon xdpt2 lg.....ssh kalau nk bkn musim kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..buah cempedak memang sedap..nak beli pon mahal kan

      Delete
  5. Bagusnya suami awak...bkn senang kn nk cari terutama klu musim yg kurg nk ada...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts