Kad Kahwin Pintar

Salam Readers


Enam Bulan sudah berlalu.
baru nak buat kad pintar?? hahaha
selama nie memang dah ambil borang semua tapi tak berkesempatan lah pulak.
ai ai alasan memang banyak kan..

sempena cuti raya haji yang baru berlalu.
saya dan en suami sengaja mencutikan diri kami hari isnin tu.
sebab nak settlekan urusan dekat kampung yang masih pending.

untuk buat kad nikah pintar dekat johor macam ini lah lebih kurang:
1. isi dua salinan borang yang boleh dapat percuma dekat pejabat agama.
2. sediakan dua salinan sijil nikah anda.
3. sediakan 2 keping gambar saiz pasport anda dan suami. ingat 2 keping untuk setiap orang
4. sediakan dua salinan kad pengenalan untuk setiap orang.
5. sediakan wang bayaran sebanyak rm50.00

nanti dia akan bagi resit bayaran. proses ini akan ambil masa 1 bulan setengah.
boleh tunggu pejabat agama telefon atau kalau dah cukup sebulan setengah datang ambil kad.
sila bawa resit tadi tau.

tapi ada komen jugaklah dengan staff nie..
refer lah dekat borang yang kami dah isi so nanti tak lah awak salah-salah eja nama.
bila kita dah tolong ejakan nama pon still tak boleh nak faham..
borang tu ada besar dekat depan mata kan?
macam mana nak capai 5S organisasi kalau staff masih lagi ada sifat M yang tinggi.
bukan nak marah tapi teguran,hehehe



motif sangat letak gambar husband dekat depan kan.
sebab isteri sedang mengalami proses pengembangan,hehehe

Comments

Post a Comment

Popular Posts