Sesi merasa makanan

Salam Readers




Sesi food testing dengan katering sebelah famili En Tunang
Hari Sabtu lepas saya, en tunang, bakal mak mertua dan bakal adik ipar 
telah pergi ke majlis kahwin orang yang kami pon tak kenal..
bertempat di Dewan Alamanda,Jasin Melaka
Tapi sebab masa en. tunang tak banyak masa lepas nie, 
pihak katering jemput kami datang majlis untuk rasa masakan mereka.
Hujan pon turun lebat masa kami datang, 
even tak kenal dengan tuan rumah tapi kami still lagi menjayakan sesi food testing,hehe


Perut pon dah berbunyi-bunyi..
Hujan pon turun dengan lebat..
sesi food testing bertukar kepada sesi makan tengahari kami :)




 Pok De Katering
alamat beliau:
Kampung Sialang Dalam
84900 Tangkak
Johor Darul Takzim

Tel: 06 - 978 8670 / 013 - 780 5037 ( En.Annuar )
       019 - 608 1140 ( En.Halim ) / 017 - 655 6331 ( En.Shamsul )


Cawangan :
No GL 28 , Jalan Cuepacs 2A , 
Taman Koperasi Cuepacs , 43000 Kajang , Selangor 
website

Ini adalah kepunyaan saya

Nasi Briyani, Ayam Masak Merah, Daging lembu masak kurma Acar Buah, Buah Oren, Air kordial hijau

Review: nasi briyani dia sedap dan lembut dimasak rata,
Ayam masak merah sedap, pedas dan tak terlalu berminyak
Kurma Daging pon sedap
Acar Buah: paling sedap, pedas, dan macam-macam jenis buah ada saiz pon besar :)
Air Hijau : erm..x sedap, maybe en.tunang dan famili nak tukar air lain
 bubur pulut hitam: agak cair kurang lemak, weee ade same opinion dengan bakal mak mertua tau
tapi en.tunang cakap da okey rasa dia.huhu
buah Oren: Masam, bakal mak mertua cakap bukan musim oren kot,hehe
 Ini kepunyaan en. tunang

Nasi briyani,ayam masak merah, kurma daging,acar buah, papadom, buah oren, air hijau

kuih muih juga disediakan..

i terpaksa laa cover sikit bila kena bagi komen pasal makanan nie,
yee laa..nanti tak nak laa his famili cakap i banyak komen pulak :)
bakal mak mertua, en. tunang dan adik dia dah take notes,
what they want & what they like
i tak kisah,sebab sesi food testing nie buat i kenyang sepanjang hari..
alhamdulilah..
ok, dah kenyang semua..
kami bersalam kesat dengan pihak tuan rumah,
sebagai tanda terima kasih :)














Comments

  1. rasanya kita jiran lah yang..jasin tu my hometown :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yee ke? saya orang muar..katering tu wat event dekat jasin sebab tu food testing kami jauh sampai sana..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. bersalam dengan tuan rumah masa nak balik pastu ade bagi duit sikit dalam sampul,hehe tak tau laa orang lain panggil ape dear..

      Delete
    2. ooo itu...
      time kenduri kitorg panggil salam kaut.. hehe

      Delete
    3. hehe,pernah jugak dengar salam kaut tu :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts