D.I.Y- Bunga Roset

Salam Readers



Bunga Roset untuk keluarga & pengapit nanti..
Malam tadi berazam & berjuang menyiapkan bunga roset nie
alhamdullilah,saya berjaya

Semuanya ada 40 kuntum bunga roset
agak-agaknye cukup tak?
keluarga yang besar macam saya nie,kena lah fikirkan semua orang,
pak ngah,mak ngah,pak teh ,makteh, pak su mak su, pak tam mak tam,
dah segala-gala pak cik dan mak cik lagi lah
belum kira cousin-cousin lagi
hehe. 

Eventhough bukan something yang mahal
tetapi saya puas hati sebab ini hasil kerja tangan sendiri,
bahan-bahan pun tak mahal..
save bujet saya, 
walaupun tangan dan kaki terkena glue gun yang panas itu
tapi sekurang-kurangnya..
saya berjaya


Ada Button

bunga roset yang ini ada button
tapi sebab my mum tak suka design yang ini
saya proceed dengan bunga roset tanpa button
TAPI saya tetap rasa yang ini comel
sebab boleh letak button warna warni
berjiwa muda



Without Button

ini design yang my mum suka
without fancy button okey,

saya kena beli pin bulat dan gamkan dekat belakang bunga saya ini
kenapa pilih warna merah?
sebab warna merah daripada jauh lagi orang dah nampak,
We are Families :)


Bahan-bahan nak buat:
Kain felt (beli dekat daiso sangatlah murah-RM5,00)
gunting,glue gun,apa-apa objek bulat(nak buat shape bulat tu)

Cara-cara nak buat:
Bunga Felt

Comments

  1. yeah...comel..tp yg xde button mmg lagi cantiklah dear...nmpak kmbang bunga....

    ReplyDelete
  2. Dear...sha pon ske yg ade button tu.Comel.Hehe.Yang satu lg tu cantik n nampak lebih matang kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe laa ikut kata orang tua..
      she knows better kan,hehe
      nak bunga gemuk2 katanya,hehe

      Delete
  3. dua2 chomeyyy! tapi rasa nya yang witout button to better sket kowt! hewhew...

    i follow u!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts