Baju Nikah dah siap

Salam Readers




Baju Nikah Dah Siap
Dah ambil daripada tailor
Saya tempah dengan auntie kedai biasa-biasa jee,
selalunya untuk baju kurung moden memang saya hantar dekat sinie,
hasil jahitan dia memang sesuai dengan kehendak diri saya nie,hehe




Saya memang sengaja pilih kain lace yang corak bunga satu-satu..
sebab saya tak nak baju saya nampak sarat dengan lace..
kain lining dan lace adalah pemberian en.tunang masa majlis bertunang,

tapi sebab baju ini nampak kosong 
adalah benda nak tambah nilai dekat baju nie nanti,
maybe tambah beading dan patch balance lace yang ada dekat bahagian yang kosong..


owh yee,lupe nak share..
baju nie ade defect sikit dekat bahagian belakang,
en.tunang ade bagitau before this dia dah remind me about that..
tapi saya memang sangat-sangat lupe, 
hasilnya memang nampak sangat lah defect tersebut..


See..nampak sangat kan
erm, tak ape lah dah jadi pon kan..
maybe kena patch/jahitkan lace dekat atas defect tu kan..
tak nak lah jadi bridezilla sebab benda macam nie, 
nanti kepala i jugak yang sakit..

untuk kain pulak..
sebab satin fabrik dia agak berkilat..
so saya bercadang nak buat D.I.Y sikit..
nak beli kain lace kosong yang sama warna..
jahitkan dekat kain untuk cover shining fabrik satin tadi..
nak beli lebih-lebih sebab nak flow kain yang banyak..

total spend untuk baju nikah ini
RM 130-00
Jimat lah selagi boleh

huu,lega sikit..
boleh proceed perkara lain pulak :)



Comments

  1. yup2...
    berjimat selagi boleh ..
    excited plak tetibe tgk baju b2b yg da siap ..
    baju kita lmbt lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, bujet b2b memang macam nie,
      baju iera bila siap?

      Delete
    2. iera lmbt lg ...
      tempah pon blm ...
      coz iera nye reception bulan 9 ...
      heee...tu yg excited tgk b2b yg lain nye baju

      Delete
    3. hehe..okey lama lagi iera..
      saya tengok wedding ticker tu macam tak percaya jee.
      ade lagi 2 bulan lebih,huhu

      Delete
    4. lama lg ...
      tp rasa mcm baru smlm je iera nmpk wedding ticker tuh ada lg setahun ...
      tup2 ..tgl lg 8 bulan lbh ...
      sekejap je kn masa berlalu ..
      cepat2 la merajinkn diri tuk DIY serba skit ye ..
      tgl 2 bulan je lg tuh

      Delete
  2. xpe2...t rajin2 ek wat DIY tu...insyaAllah akan okey punya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dear..sebab nampak sangat kecacatan dia,hehe
      nasib baik masa mintak lebihan kain lace tu dia sanggup carikan..klau tak semata-mata kena pegi jakel beli lace yang sama..hee

      Delete
  3. cantek sangat!!!!

    lega la yek dah siap baju nikah....

    so, rajin2 n cepat2 DIY yek...

    jgn jadi cam ain...pemalas...hihihihihi...mood DIY tk kunjung tiba lagi...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear,
      aah..bit relief one thing dah ok,
      best kan DIY :)

      Delete
  4. Wahh...dah siap baju.Beshnyela.Cantikla.Sesuai je dengan kamu dear. :) Sha punye x berusik lg.Masih kain.Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah..thanks dear,
      its okey,survey dulu sha..
      nanti dah berkenan baru tempah :)

      Delete
  5. hehe! cantikla awak hujung lengan baju nikah tu! :)) warna kelabu ke peach awak baju nikah nnt? sy blom tempah lagi.. wawawa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear,warna soft peach..lace tu macam kelabu sikit..
      hehe,nanti dah tempah update tau :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts