Monday, March 4, 2013

Felt lagi??

Salam Readers

Kegilaan dengan kain felt lagi
yang tak pernah padam :P
kali nie sibuk menyiapkan bunga daripada kain felt.

dulu dah pernah buat bunga bentuk lain.
ini cuba lagi buat yang lain.

haha.orang lain dah berzaman tahu buat bunga felt ini.
saya baru jee start buat bunga felt jenis nie.

sesuai dengan warna tema kan?
nak tutorial step untuk buat bunga felt ini tak?
haha.ade ke siapa-siapa yang nak???
tak nak kan.
tapi
tapi nak bagi jugak.
sediakan kain felt warna idaman hati.
beli dekat daiso.murah
ambil apa-apa bentuk bulat.
ukur dekat kain felt.
pin kan agak-agak muat saiz bulat tu yee.
lepas tu gunting kan.
yeay..
gunting bulatan tadi.
gunting bulatan tadi tapi jangan putus.
sila bayangkan anda kupas kulit epal jangan sampai putus.
 
gulungkan hasil diatas yee.
dah siap.
Selamat mencuba
:)

11 comments:

  1. wah comel. nak buat jugakla haha pdhal dh kawen tp nk decorate benda lain :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cha: heee,even da lepas kawen pon nak jugak buat benda2 nie..comel kan boleh jee decorate benda2 lain :)

      Delete
  2. sweet soft color combination ^_^

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Alyn: comel kan..secomel tuan dia tak,hahah :P

      Delete
  4. waa..boleh cube nih. thanx bagi idea dear.... weee

    ReplyDelete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.