veil atau layah

Salam Readers


Veil pengantin atau layah, ape-ape pon membawa maksud yang same :)
Ada banyak paten dan design untuk veil nie dekat pasaran, even if u all google pon ade banyak jenis..
selalunya yang i nampak fabrik untuk lace bole guna lace or sifon..sebab boleh nampak flowing dia..tak kan nak guna kain lycra untuk buat veil pulak, nanti berat pulak nak bawak,hihi
i lebih suka veil yang ade pacthing lace kat atas dia, sangat cantik okey, tapi tengok jugak laa, macam mane you patch the lace on the fabric kan. silap-silap tak jadi..adoii pulak nanti..




















i love this kind of veil, sebab ape i choose veil yang macam nie instead of veil yang pakai atas tudung ariani or tudung yang ade awning depan tu..nanti bila nak batalkan air sembahyang tak de laa gambar jadi pelik or tak cantik sebab awning tudung menghalang suami nak sentuh dahi,kan kan.. pernah nampak tak gambar pengantin yang macam itu, :)























inspired from ayu raudhah wedding veil, sangat cantik


















gorgeous,tapi maybe i kene tengok dulu, sesuai tak dengan bentuk muke i yang bulat nie,huhu
tapi i fell in love with this veil ever since i had a glimps of her picture,hehe ayat pon terlalu nak highlight berbunga-bunga,hahaha
























this one sangat simple maybe pakai semase bertunang sesuai..nanti tak de laa i nampak macam over,hihi
tapi boleh ke masa bertunang pakai veil or layah nie, erm..did i look like very excited nanti?




















or maybe this one, simple but nice..tapi i tak nak shawl tue nampak tak kemas..























i dah berangan nak DIY sendiri my wedding veil, tapi i kene realistik sikit, kalau nak buat kene laa rajin kan kan..huhu insyaallah :)


*all this picture please credit to google :)

Comments

Popular Posts