knocking,kicking,moving

Salam Readers

Your Pregnancy: Week 22

Real estate within your belly is getting tight, with growing baby leaving little room for your lungs to...well...breathe. Expect the huffing and puffing to start soon. There's not much room for your belly button, either -- it'll pop out any day now.
 
 
Baby's now the size of a papaya!
Baby's settling into sleep cycles, snoozing about 12 to 14 hours a day. It shouldn't be hard to figure out when -- just pay attention to those kicks as they start and stop.

Sources : Week 22

Baby sekarang dah pandai main bola dalam perut mummy.
setiap masa dia aktif..kadang-kadang rasa macam he/she swimming dalam perut,hehe
pagi-pagi dah bangun ketuk-ketuk perut mummy..hahaha rasa macam dia ketuk-ketuk.
tapi ikut saintifik maybe dia sedang bergerak dengan aktif.

first hari raya dia macam terkejut..bergerak dengan aktif.
maybe sebab selama sebulan dia ikut berpuasa.so first hari raya.he/she is busy knocking2 mummy's tummy.
terkejut mummy dia makan banyak sangat kot.haha

real kick belum rasa or maybe saya belum pandai nak bezakan whether its kicking or moving.
tapi my perut memang terasa ketat, almost rasa macam tak de ruang lagi.
kaki kadang-kadang jadi bengkak if banyak sangat berjalan.
sepatutnya kena letak bantal dekat kaki time tidur untuk kurangkan bengkak dekat kaki.
tapi saya paling rasa tak selesa kalau letak bantal dekat kaki..hehehe
oh yee..lupakan lah wedges or kasut yang bertumit..sebab kaki selalu bengkak adalah alasan untuk beli kasut baru yang selesa walaupun harga nya mahal.hahaha..tak kisahlah asalkan selesa..

baju kerja banyak yang dah tak sepatutnya dipakai untuk pergi kerja.
or else you will look like baju kurung moden yang ketat bergerak..hahaha
lupakan seluar jeans lama anda..sekarang sila invest untuk maternity jeans.
saya shopping maternity outfit dekat scarlet maternity..beli time sales tau..
kalau tak memang banyak lah kena spend kat situ.

eh panjang pulak cerita saya kali nie.
nanti cerita lagi.sebab ada banyak entri yang saya tak update.
kemalasan sangat.

 

 

Comments

  1. baju n seluar maternity kt scarlet cantik2 jugak...tapi utk ecah belom sampai masa lg sbb xde ape yg berubah saiz lg pon..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah masuk second trimester nie..
      seluar & baju banyak yang tak boleh pakai,huhu

      Delete
  2. same laa kite.. rasa mcm ada org ketuk2 je kat dlm.... hehe

    ReplyDelete
  3. salam..jln2 n follow sini ^^ tahniah..jg diri n perasaan jika berminat nak cuba set kehamilan shaklee jemput lah ke belog

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts