Thursday, November 28, 2013

handphone rosak.

salam readers


tajuknya adalah handphone rosak.
handphone yang baru beberapa bulan berkhidmat,tak sampai setahun lagi.
ROSAK..alahai patutlah ada kawan-kawan yang nasihatkan masa nak beli barang hantaran jangan masukkan gadjet nie dalam list hantaran. tapi tak semua nya akan terima nasib yang sama macam saya kan.

kerosakan yang dialami? motherboard dia rosak dan kos untuk baiki rm600.00
pastu bila tanya dekat kedai tu nak trade in handphone nie berapa harga?
hahaha beli mahal-mahal tapi time nak jual nie dah mengalami depresiasi (eh betul ke ejaan)
yang sangat tak berbaloi ok. nak jual balik dah jadi rm 500.00 to rm550.00..
kos nak baiki lagi mahal daripada harga nak jual balik..macam mana tu kan..

si isteri dengan redha cakap dengan suami tak apalah jual jee laa daripada susah nak call.
nak sms yee lah sebab line network tak dapat langsung..apahal..
nak call parents, adik beradik nak kena pinjam handphone husband..
kan dah susah..husband pergi kerja pon tak tenang tinggalkan isteri kat rumah.
takut nanti sakit-sakit perut nak bersalin pastu handphone takde line network pulak..

akhirnya belilah handphone yang sepadan dengan harga jualan tadi.huhuhu
nanti ada rezeki kita beli lagi lah.

lepas nie beli handphone mahal-mahal lepas tu rosak lepas waranti tamat.
alahai tak berbaloi betul.

4 comments:

  1. barang elektronik cepat susut harga.

    ReplyDelete
  2. salam kenal..


    rasanya biar rosak daripada hilang.. lagi sedih..

    ReplyDelete
  3. Barangan Elektronik harganya cepat jatuh, model baru cepat keluar

    ReplyDelete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.