Wednesday, November 13, 2013

Dugaan Dah Nak Bersalin

Salam Readers



My baby is good,healthy dan sangat - sangat lah baik dengan mummy dia.
tapi my biggest dugaan adalah dekat tempat kerja nie.
dugaan dengan bos, environment kerja, staff..
semua tu buat saya pressure sangat..
dah tak ada hati lagi nak kerja sini.

tapi demi baby.
demi husband.
saya bertahan sampai dapat kerja baru.
percaya setiap anak ada rezeki masing-masing.

Ya Allah beri lah kekuatan untuk ku.
untuk menghadapi semua dugaan mu ini.
kau jauhkan lah aku daripada orang-orang yang kejam dan zalim.
Berikanlah aku rezeki yang lebih baik daripada ini.

walaupun anda majikan yang membayar gaji saya.
tapi anda tiada hak untuk memaki hamun saya dengan kata-kata kesat.
mungkin orang lain boleh terima tapi saya rasa saya tidak perlukan kata-kata kesat itu.
saya percaya dan nampak anda seorang peguam yang banyak job.
memiliki pejabat peguam yang dipenuhi berpuluh-puluh file untuk diselesaikan.
memiliki staff & peguam yang hebat walaupun setelah di maki hamun setiap kali salah.
memiliki kereta mewah dan networking yang sangat luas.
selalu bercakap bahawa duit bukan masalah bagi anda.
orang lain mungkin hormati anda.
tapi rasa hormat saya pada anda dah hilang disaat kata-kata kesat itu dikeluarkan.
saya dah lama maafkan tapi kesan daripada kata-kata itu masih ada dalam ingatan lagi.

kita semua ada kekurangan dan kelebihan masing-masing.
setiap orang ada rezeki masing-masing..cuma cepat atau lambat sahaja.
lebih baik menjadi orang yang bersyukur dengan rezeki yang Allah berikan.

saya harap saya tak akan jumpa orang macam anda lagi seumur hidup saya.



11 comments:

  1. Sabarlah ye. Dugaan masing masing.
    Sama samalah kita tunggu ada rezeki untuk kerja dekat tempat lain. :)

    ReplyDelete
  2. ha'ah.. dh nak dekat2 b'salin ni.. kuat nye laa dugaan tu dtg.. lepas 1, 1...
    takut xmmpu nak b'tahan je ni... doa byk2 semoga kita terus kuat

    ReplyDelete
  3. sabar byk2 dear..xmo stress2..
    hope ade rezeki lepas dpt baby nanti :)
    wahh xsabarnya nak dpt baby kan..
    hii..excited plak :)

    ReplyDelete
  4. huhu..sedihnya..dah la nk dekat bersalin..lagi2 org pregnant ni emosi dia sensitif sgt2..sabar byk2 ya..doa je supaya dpt keja lain..

    ReplyDelete
  5. alaaii sian mummy sorang ni...keep calm & hang on... insyaallah ada jalan tu...
    rezeki baby manatau kan... tamau stress2 okey! take care...

    ReplyDelete
  6. salam. Keje kat lawyer firm ye? sy phm perasaan nye bile dpt lawyer peel gitu.. be strong..;)

    ReplyDelete
  7. dear ...jgn stress sgt2 ...cian baby tuh ...
    dulu pon pernh keje kat law firm , setakat recept pon boleh kena maki jgak ..
    huhuhuhu...ke mmg perangai diorg2 nih mmg mcm ni ...
    take care k

    ReplyDelete
  8. sedey baca entry ni..;(. itula nama dugaan. just remember dat Allah takkan bg dugaan yang tak mampu dipikul oleh hambanya... wish u all d best dear. insha Allah ada rezeki baby utk mummy dia yang sayang dia sangat! hehe..

    ReplyDelete
  9. tahun lepas pun saya ngandung gak, and it was full of depression sampai my baby's growth was affected :( apa2pun semua yang berlaku pasti ada hikmahNya..moga Allah bantu kita untuk menghadapinya :D

    ReplyDelete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.