Pelamin mini D.I.Y

Salam Readers





Mari saya berkongsi sesuatu :)
















Pelamin semasa saya bertunang, semua DIY sendiri,
tapi mesti lah dengan sokongan encik tunang, sister & cousin-cousin.
bersunguh-sungguh encik tunang menyiapkan pelamin nie :)
akhirnya saya sangat berpuas hati dengan hasilnya..




















tidak sia-sia rasanya saya membuat bunga daripada crepe paper nie,
untuk jambangan bunga nie, saya menggunakan crepe paper yang agak tebal,
penat jugak lah nak membuatnya sampai merah-merah tangan terkena pewarna kertas nie,
tapi satu yang saya belajar daripada DIY nie,
kalau kita minat nak buat semuanya akan jadi mudah, tapi kita kena pastikan masa yang kita ada,
sebab bila kita DIY sendiri tapi masa dah tak cukup, alamatnya menangis lah..huhu
























untuk yang ini pulak, masih lagi menggunakan crepe paper tapi saya campurkan crepe paper yang agak keras dengan crepe paper yang lembut..
kombinasi warna yang saya gunakan adalah soft pink, soft purple, dark red..
yang ini pun saya suka :),huhu
saya gunakan bunga nie untuk background pelamin mini tadi..
berulang kali pergi kedai beli crepe paper jenis lembut nie, sampaikan owner kedai pun dah kenal dengan muka nie,hehe
Wah! saya sangat suka DIY nie..
sape-sape nak suruh saya buat kan bunga daripada crepe paper nie, memang saya boleh tolong lah,hehe









                                                   Saya suka pelamin mini saya :)


Comments

  1. Assalamualaikum...ayong b2b jhr gak..kat yong peng..salam perkenalan...cntk la bunga...antara crepe paper dgn tissue paper mana lg best?dilema nak buat guna crepe ke tisu..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm, salam perkenalan ayong, elly lebih suka guna crepe paper,ayong boleh guna crepe paper yang jenis nipis sebab nanti bentuk dia jadi cantik sekeping baru 70sen.. kalau ayong guna crepe paper yang tebal,agak susah nak lipat,gunting tepi dia..tissue paper pon boleh..elly cadangkan ayong cuba dulu setiap material baru tau mana yang berkenan di hati :)

      Delete
  2. hai..salam perkenalan :D sy pun baru nak DIY pelamin bertunang sy nanti.. tengok awk DIY pelamin awk sy rasa semangat nak buat sy punya pelamin jugak! haha.. tenkiu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..cuba lah, mesti tibe-tibe awak akan rasa bangga dengan diri sendiri,hehehe

      Delete
  3. gigih tul awk..nway,suke tgk pelamin tu..hasil air tgn sndiri lg puas ati kan..:) salam kenalan..!

    ReplyDelete
  4. Macam mana awak lekat bunga dekat backdrop ya?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts