Berat Badanku.

Salam Readers

sekarang dah nak masuk third trimester.
baby bump dah semakin tak boleh nak sembunyikan lagi.
baju kurung hampir semua dah tak boleh pakai,
or else saya akan nampak macam sarung nangka,huhu
kain dah tak boleh nak kancing lagi,zip pon separuh jalan..

last check up berat badan sebelum kena minum air gula aritu.
saya dah gain almost 5 kg..
huu.tak tau nak cakap apa lagi dah..
tak normal lah..nurse nasihatkan kurangkan karborhidrat.
tapi tahu tak setiap 5 minit saya mesti rasa lapar.
lapar mesti lah nak makan.
makan.
makan.
baby yang lapar atau mummy yang lapar?
muka pon dah semakin tembam..

sekarang nie takde lah craving makanan yang bukan-bukan.
masih lagi normal macam dulu.
cuma masih lagi suka makan fruits..tak kisah lah buah apa pon.

semalam bos baru tegur..
dia cakap before this 3 months ago..
dia jumpa saya kurus jee..ouch..
terus tiba-tiba saya rasa alamak..alamak..panic jugak.
terus malam tadi mimpi berat badan naik 1kg lagi..
hahaha..

reaksi husband macam biasa lah.
orang mengandung mestilah jadi lagi comel.huhu
ayat biasa lah nak tenangkan hati isteri nie,hehe






Comments

  1. sepanjang mengandung, sy dh naik 7kg dh.....haha
    SIL ckp, jgn naik lebih dr 13kg, nnti susah nak turun lpas b'salin.... kena maintain ni utk 3 blan m'dtg....
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas nie kena control kan..risau jugak kalau keep on naik jee..
      tapi...nak control tu satu masalah kalau perut asyik lapar jee kan,huhhuhu

      Delete
  2. OMG minum air gula!!! pengalaman mengerikan...hhihihi..
    akak dulu setiap kali mengandung mesti kena minum air gula... tobat dik... mabuk sehari suntuk lepas minum air ni tau!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. air gula tu perisa oren kak..huhu pening jugak lah lepas minum tu..
      tapi sebab sekarang wajib kan umur dah lebih 25 tahun nie,huhuhu
      harap2 sekali jee lah

      Delete
  3. :) good luck on your pregnancy:)
    nak buat side income x?nanti ada baby byk kene guna duit:)
    nnt singgahla blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts