Friday, July 13, 2012

DIY-Bunga Kertas

Salam Readers



Malam tadi dengan penuh gigih i buat bunga kertas..
Bukan tak pernah buat, tapi ini kali pertama i buat bunga daripada crepe paper..
Crepe paper nie tak de laa mahal sangat 1 peket baru 0.70 sen..
bole di beli di kedai-kedai buku yang berdekatan :)
satu peket boleh dapat 10 bunga saiz sederhana besar,
tapi pemilihan warna jee laa, sebab dekat kedai tu tinggal warna yang tak berapa girlish,haha
mari kita lihat hasil nya :)























in the making..
bersepah-sepah...
sambil tengok cerita ameera..
pastu tibe-tibe rasa emosi sebab perangai ziela dengan mak mertua dia tue,huhu
























tada...ini lah hasilnya..
i feel happy sebab dapat hasilkan sesuatu untuk diri sendiri,
motifnya? bunga ini akan digunakan untuk majlis nanti :)
lately i sangat suka buat sendiri, sampai kadang-kadang terfikir untuk ape nie..huhu
tapi tak ape yang penting i rasa puas hati sebab dapat hasilkan craft dengan tangan keras macam kayu..
tengok lah..doremon kat sebelah bunga tu pon suka sangat,hihi



YANG PENTING KITA HAPPY :)



3 comments:

  1. kita buat jugak utk bunga telur kahwin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PETAKBUNGA: senang jee kan nak buat nie :)

      Delete
    2. tu la ramai yg buat ni.. murah & senang.

      Delete

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.