Wednesday, September 13, 2017

vivix murah

Assalamualaikum kesayangan.

kak ell nak share dengan korang ni vivix ada diskaun tau.
sempena dengan hari malaysia.

tapi offer ni hanya valid masa 16 september tu.
kalau sebelum atau selepas date tu harga biasa yang apply.dalam vivix ada kandungan anggur muscadine.
kak ell share apa tu anggur muscadine dengan korang.10 FAKTA ANGGUR MUSCADINE.
1. Tumbuh di kawasan PANAS & LEMBAP
Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.
Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak resveraterol dan polifenol. Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati dapat hidup dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveraterol yang tinggi.


2. SAIZ SEBESAR BOLA GOLF
Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF! Saiz yang lebih besar berbanding anggur biasa yang berdiameter sekitar 5cm atau seakan-akan sebiji buah plum.


3. MEMPUNYAI KULIT YANG BESAR & KERAS
Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis.


4. BOLEH MELINDUNGI DIRI DARIPADA BAKTERIA & KULAT
Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.
Hal ini kerana anggur ini mengandungi resveraterol yang merupakan phytoalexin di mana ia dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa jenis tumbuhan apa diserang pathogen seperti bakteria dan fungi.

5. MEMPUNYAI 20 PASANG KROMOSOM
Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , anggur muscadin mempunyai 20 pasang lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.
Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas. Malah kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Ianya menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan bersifat antioksidan yang tinggi.

6. TIDAK MEMERLUKAN SEMBURAN RACUN PEROSAK
Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak.

7. MEMPUNYAI ORAC PALING TINGGI
Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIES


8. KAYA DENGAN ANTIOKSIDAN
Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

9. MENGANDUNGI RESVERATEROL 6X LEBIH TINGGI
Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6x lebih tinggi dari anggur merah.

10. ANTIRADANG
Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acidtill here.
nanti kak ell share lagi

No comments:

Post a Comment

mompreneur

Assalamualaikum kesayangan. its me. right now.